• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Olsen om sena Premier League-flytten: ”Svårt att sova med alla känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen byter Serie A och Roma mot Premier League med serieledarna Everton.

En dröm för 30-åringen som nu ska försöka att konkurrera med Englands landslagsmålvakt Jordan Pickford.

– Jag har tron på mig själv och jag kommer jobba hårt och bevisa att jag ska spela, säger Olsen till SVT Sport.

Signalerna om en övergång började cirkulera under dagen men så sent som efter midnatt (svensk tid) blev säsongslånet till Everton klart för Robin Olsen. Ett dramatiskt dygn för den svenska landslagsmålvakten.

– Det var känslor. Det tror jag alla som upplevt en deadline day-övergång kan säga, att det stämmer för det är nerver. Jag hade ändå bra koll för jag hade uppdateringar från min agent från och med att det började hetta till, säger han till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

”Ett av de mål jag haft”

Trots att Olsen varit i Italien och Serie A ser han Premier League som snäppet större,

– Det är jättestort, jag hade lite svårt att sova med alla känslor och stress som var igår.

Och att Olsen ansluter till ett Everton i serieledning gör inte saken sämre.

– Det är fantastiskt kul att komma till ett topplag i den Engelska fotbollen. Att komma till Premier League har varit ett av de mål som jag haft i min karriär och nu är där.

”Har tron på mig själv”

Robin Olsen värvas in för att först och främst för att konkurrera med engelska landslagsmålvakten Jordan Pickford men för svensken är målet tydligt.

– Tanken var att oavsett vad så ska jag konkurrera om att spela. Jag har tron på mig själv och jag kommer jobba hårt och bevisa att jag ska spela.

– Jag vill åka dit och konkurrera (om att bli förstamålvakt), det är målet för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet