Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Quaison om stjärnornas ankomst till Saudiarabien Foto: Bildbyrån

Robin Quaison om att fler fotbollsstjärnor kommer till Saudiarabien: ”Intresset har blivit större”

Uppdaterad
Publicerad

Först 38-årige Cristiano Ronaldo, sedan 35-årige Karim Benzema – och nu äventränaren Steven Gerrard. Den saudiska fotbollen har blivit en lönsam plats försuperstjärnorna att avsluta karriären på.

Robin Quaison, 29, som tillhört ligan ett par säsonger tycker inte att spelare kommer hit för att avsluta karriären.

– Att säga att Benzema är på nedgående form, det vet jag inte, säger han till SVT Sport.

Stjärnor som som Cristiano Ronaldo och Karim Benzema har valt att flytta till Saudiarabien och fler och fler ryktas vara på väg till landet. Någon som tillhört Saudiarabiska Al-Ettifaq sedan 2021 är svensken Robin Quaison.

– För mig personligen har säsongen varit lite upp och ner. Började säsongen med lite skador och sedan kom en längre skada men på slutet har det gått bättre, säger svensken till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Hur upplever du förändringarna i Saudiarabien, du som varit där ett par säsonger, det kommer flera spelare som väljer att varva ner?

– Först och främst har intresset blivit större.

I Saudiarabien?

– Nej, utanför. För mig har det varit samma men när jag kommer hit så pratar vi mer fotboll än andra frågor. Det är bara kul. Just nu är det bara Ronaldo och Benzema där. Men att säga att Benzema är på nedgående form, det vet jag inte. Han känns som en spelare som Zlatan, som bara blir bättre och bättre med åldern, säger han.

Före detta Liverpool-spelaren Steven Gerrard (numera tränare) är klar för en flytt till Saudiarabien och till Quaisons Al-Ettifaq.

– Det kommer vara en stor ära att få arbeta med en sådan legend inom fotbollen. Mitt mål nästa säsong är att spela och ha kul först och främst, jag har ett år kvar och trivs väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet