• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Fridolina Rolfö efter premiärsegern: ”Otroligt skönt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fridolina Rolfö efter premiärsegern: ”Otroligt skönt” Foto: Bildbyrån

Rolfö: ”Otroligt skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö gjorde det så viktiga 1-1-målet i Sveriges segermatch mot Sydafrika.

– Otroligt skönt. Jag är jätteglad. En vinst i premiären, vi är nöjda, säger Barcelona-stjärnan till SVT Sport.

Sverige dominerade spelet på planen men sydafrikanskorna gjorde det svårt för blågult att få till klara målchanser på det våta underlaget i Wellington.

– Det var väldigt tufft. En svårspelad match där bollen sticker iväg. Det blir en intensiv match, som är svår att ha kontroll på men jag bryr mig inte så mycket om det, säger Rolfö.

Damlandslaget i fotboll

Hennes eget mål kom drygt tio minuter efter den chockartade baklängesmålet. Precis när svenskorna började se allt mer stressade ut i jakten på kvittering.

– Vi jagade en kvittering där, skönt att få in den.  Och sedan kan vi  tillslut få in en hörna, jätteskönt.

Målet, var tog bollen på dig?

– Någonstans på insida vad tror jag.

Kände du direkt att den kommer att sitta?

– Nej, det var nog inte den första tanken. Det var lite svårt att se bollvägen, men jag försökte läsa var bollen skulle dimpa ner.

Känner av knäskadan

Rolfö byttes ut efter målet, möjligtvis en försiktighetsåtgärd för att spara på anfallaren som brottas med ett ont knä. Hon lindades runt knät när hon gick av.

– Det känns okej. Jag känner av det och  det är som det är, det funkade och det är jag glad för, säger Rolfö själv om hur knät höll i matchen.

Rolfös knäproblem har varit ett stort samtalsämne före VM och hon ska enligt uppgift ”åtgärda” problemet efter VM. Något hennes mamma sa i en intervju med Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet