Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Cristiano Ronaldo stor matchhjälte mot Irland. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Ronaldo skrev historia – efter straffmiss

Straffsumpare. Sedan hjälte.

Cristiano Ronaldo stal rubrikerna – och skrev historia – när Portugal slog Irland i VM-kvalet.

Superstjärnan – som nyligen bytt Juventus mot Manchester United – missade sin första straff i landslaget sedan VM 2018 när han brände från elva meter i den 15:e minuten.

En halvtimme senare tog Irland ledningen på Estádio Algarve.

VM-kval fotboll

Men Ronaldo gjorde som han gjort så många gånger förut – och vände matchen på egen hand. I den 89:e minuten kvitterade 36-åringen på nick, och på tilläggstid slog han till med pannan igen och ordnade alla tre poäng till Portugal.

Flest landslagsmål

Det var kaptenens 110:e respektive 111:e landslagsmål, vilket betyder att Ronaldo slog rekord på herrsidan vad gäller antal landslagsmål i världen genom tiderna. En titel han delat med iraniern Ali Daei, som var dominant på 1990-talet.

– Jag är så lycklig. Inte bara för det här rekordet. För segern med två mål så sent i matchen. Jag är glad för alla supportrar och att ha gjort de här målen och att vi vann matchen, säger Ronaldo till Sky Sports.

Portugal toppar grupp A på tio poäng, tre före Serbien, i en haltande tabell.

Danmark mot VM

Även Danmark stormar mot VM. Hemma mot Skottland kom fjärde raka segern i kvalet – efter ett par drömminuter i första halvlek där Daniel Wass nickade in 1-0 i den 14:e minuten och Joakim Mæhle petade in 2-0 mindre än två minuter senare. Mer behövdes inte. Danmark vann med 2-0 och toppar gruppen före Israel och Österrike.

KLIPP: Här missar Ronaldo straffen mot Irland