Rosa Kafaji lämnar AIK för BK Häcken. Foto: Bildbyrån

Rosa Kafaji klar för Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Rosa Kafaji, 18, lämnar AIK och är klar för Häcken.

Det bekräftar Solna-klubben på sin hemsida.

– Tillhör en av de större affärerna någonsin av en svensk fotbollsspelare på damsidan, säger Fredrik Söderberg, tf VD/klubbdirektör i AIK.

18-åriga Rosa Kafaji debuterade i AIK 2019 och har sedan dess gjort 49 framträdanden i den svartgula tröjan. Nu har AIK kommit överens med Häcken om en övergång gällande Kafaji, det meddelar klubbarna på sina hemsidor.

Avtalet med Häcken är tre år långt.

– Rosa är AIK – smokinglir och skruvdobb rakt igenom. Blå linjen och attityd. Vi har sett henne växa och ta sina steg i den svartgula familjens trygghet, men givetvis är det svårt att hålla en fågel som vill flyga, kvar i sitt bo. Jag vill tacka Rosa för allt hon har gjort i och för klubben – och önskar inget mindre än den allra bästa lyckan på hennes fortsatta resa. Vi hoppas du flyger högt och långt, säger AIK:s manager, Anne Mäkinen.

”Banbrytande”

Affären fastställs den 8 januari nästa år. På AIK:s hemsida benämns övergången som klass tre, det vill säga en summa mellan 500 000 och 1 000 000.

– Försäljningen av Rosa Kafaji är banbrytande för AIK Fotboll och tillhör en av de större affärerna någonsin av en svensk fotbollsspelare på damsidan, säger Fredrik Söderberg, tf VD/klubbdirektör i AIK.

Avtalet innehåller, enligt klubben, vidareförsäljningsersättningar.

– Vinna är min motivation – jag älskar känslan av att vinna, säger Kafaji till Häckens hemsida.

Kafaji har representerat det svenska U23-landslaget.

SE OCKSÅ: Hör förbundskaptenens ord om Kafaji: ”Väldigt intressanta spelare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.