Rosa Kafaji

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosa Kafaji är tillbaka på Hisingen – och fick frågan om hon tänker fira ett eventuellt mål mot sitt gamla lag. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Rosa Kafaji tillbaka på Hisingen – denna gång i Arsenal-tröja: ”Avslöjat hemligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Rosa Kafaji lämnade BK Häcken för Arsenal.

Nu är hon tillbaka på Hisingen för Champions League-kval.

– Det känns fantastiskt och kommer bli en riktigt rolig match, säger Kafaji.

Förra säsongen var Rosa Kafaji med och säkrade en Champions League-plats med Häcken. Sedan dess har hon lämnat Göteborg och är numera en del av svenskklubben Arsenal, där också Lina Hurtig, Stina Blackstenius och Amanda Ilestedt – dessutom är Jonas Eidevall tränare.

Men nu är Kafaji alltså tillbaka på Hisingen. Där väntar Champions League-kvalspel med Arsenal – mot just Häcken.

– När jag såg lottningen hade jag en känsla av att vi skulle ställas mot dem, säger Kafaji.

”Några hemligheter”

Kafaji har av förklarliga skäl bra koll på de gamla lagkamraterna, och berättar att hon avslöjat ett och annat för Arsenalspelarna.

– Jag har sagt att det är ett bra lag med flera skickliga spelare. Och kanske några hemligheter. Men jag håller det för oss själva, skrattar Kafaji.

Häcken ställs mot Arsenal på onsdag. Returmatchen spelas i London den 26 september. Vinnaren i dubbelmötet går vidare till gruppspelsfasen i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.