Se Rosengårds två första fullträffar mot Örebro Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Rosengård tog tolfte raka segern i damallsvenskan

Rosengård fortsätter att rada upp segrar.

Hemma mot Örebro kom lagets tolfte (!) raka seger.

Samtidigt slog målvakten Eartha Cumings rekord för flest minuter utan att släppa in ett mål i damallsvenskan.

Rosengård fick en drömstart på matchen och efter tre minuters spel höll sig Mai Kadowaki framme i offensivt straffområde för att sedan peta in 1–0 för hemmalaget.

Men det kom mer.

Rebecca Knaak nådde högst på ett inlägg och nickade tjusigt in 2–0.

Matchen var i praktiken avgjord redan i den första halvleken för strax innan paus kom också 3–0.

Knaaks mittbackskollega, Gudrun Arnardottir, på måltjuvs-manér.

Slog rekord

Rosengård vann till sist med 4–0 och toppar damallsvenskan – sju poäng före tvåan Häcken. Laget har även förkrossande 49–2 i målskillnad.

4–0-segern innebär också att Rosengårds målvakt, Eartha Cumings, hållit nollan i 796 minuter. Ett nytt damallsvenskt rekord för flest minuter utan att släppa in ett mål.

– Det känns jättekul, men jag tror ärligt talat att det inte har så mycket att göra med just mig, utan det är hela laget. Jag får knappt göra några räddningar, de är helt otroliga i försvaret. Alla offrar sig hela tiden, säger hon i Viaplay.

Hon gick förbi Hammarbys Anna Tamminen, som slog rekordet förra säsongen (757 minuter).