Olivia Holdt och Mai Kadowaki firar efter 2-0-målet.

Olivia Holdt och Momoko Tanikawa firar efter 2-0-målet. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Rosengård vann och bättrade på rekordet till 18 raka segrar: ”Vill inte jinxa något”

Rosengård vann hemma mot BP med 3-0 och tog sin 18:e raka vinst i damallsvenskan och drygade ut sitt rekord i antalet vunna matcher från starten av serien.

Varje ny seger ger ett nytt rekord och man närmar sig den perfekta säsongen med enbart segrar.

– Det är inget vi pratar om och vi vill inte jinxa något. Om vi börjar prata för mycket om det så kan det bli svårt att fokusera. Men vi kan inte säga att vi inte tänker på det, finns i bakhuvudet, men vi vet vad vi måste göra och jobba stenhårt i varje match, annars kommer det inte att gå, säger en av målskyttarna Olivia Holdt till SVT Sport.

I den 18:e minuten spelade Olivia Schough in bollen från vänster och Mai Kadowaki kastade sig fram vid bortre stolpen och stötte in 1-0.

Rosengård gjorde ingen bra första halvlek men fick lite andrum när Olivia Holdt gjorde 2-0 strax före pausen. Hon avslutade med ett direktskott i mitten efter att Ria Öhling spelat in bollen från högerkanten.

Tio minuter från slutet punkterades matchen definitivt när Emilia Larssons inläggsliknande skott gick i mål för 3-0 i en hög båge över BP:s målvakt Anna Koivunen.

Inget lag har vunnit alla matcher i serien

Inget lag har gått igenom damallsvenskan med idel segrar. Närmast har Umeå varit som vann 21 av dåvarande 22 matcher två år i rad. 2006 vann man 21 matcher i rad, efter att ha spelat oavgjort 2-2 mot MFF i första omgången. I årets serie spelas 26 matcher.

Den längsta segersviten i damallsvenskan har Umeå som enligt Sydsvenskan vann 24 raka matcher mellan april 2005 och maj 2006.

Längsta svit utan förlust har Umeå som spelade 57 matcher i rad mellan 2005 och 2007.