Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se straffsituationen som får Olivia Holdt att rasa. Foto: Viaplay

Rosengårds stjärna om uteblivna straffen: ”Domaren kommer att be mig om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård vann övertygande med 3-1 mot Kristianstad, en seger som kunde varit större men den danska stjärnan Olivia Holdt fick inte med sig en straff när det stod 0-0.

Holdt drev in i straffområdet och glidtacklades av KDFF-kaptenen Carly Wickenheiser. Holdt fick rejält ont.

– Alltså jag är ingen domare men har aldrig varit med om en så klar straff, hon tar ju hela foten. Jag sa till domaren att hon måste titta på den efteråt och då kommer hon att be mig om ursäkt, säger Olivia Holdt till Viaplay.

Det blev stora protester mot domaren i samband med händelsen. Tränaren Joel Kjetselberg varnades.

Två minuter senare sulade Holdt fram bollen till Momoko Tanikawa som spräckte nollan för Rosengård för 1-0. Rosengård fick till slut utdelning och det var tappen ur tunnan.

Tre mål på 4,5 minuter

Ett par minuter senare tog sig Holdt kraftfullt fram och nickade in 2-0. Innan halvleken var över hade Rosengård även gjort 3-0 när finländskan Ria Öling tog sin i straffområdet, vred åt vänster och hittade luckan i det vänstra hörnet av målet.

De tre målen gjordes på 4.34.

– Vi blev överkörda i första halvlek sedan tycker jag att vi gör ett försök i andra halvlek och skapar en hel målchanser, sammanfattar KDFF:s Alice Nilsson.

Rosengård har efter en deprimerande fjolårssäsong som slutade med en sjundeplats rivstartat årets säsong med två stabila segrar och ett offensivt spel där man skapar mängder med målchanser. När laget blev pressat steg målvakten Eartha Cumings fram, inte minst på tilläggstid där hon reflexräddade en nick på mållinjen.

– Med det lag vi har så måste vi ha fokus på oss själva och spela fotboll som vi gör i dag, säger Olivia Holdt.

Se målen i spelaren nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Övertygande seger för Rosengård. Foto: Johan Nilsson/TT

OBOS Damallsvenskan

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

1 - 3

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Kristianstads Fotbollsarena, Kristianstad
Publik: 479
Domare: Hanna Laajanen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.