• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Rosengård

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad Rosengårds ordförande säger om hotet mot en spelare i laget Foto: SVT

Rosengårdspelare stoppades från att göra intervjuer på grund av hot

Uppdaterad
Publicerad

Trots seger mot Häcken i toppmötet ställde inte Rosengårdspelarna upp för intervju med media efter matchen.

Anledningen är att klubben mottagit hot mot spelare.

Att ställa in matchen mot Häcken var det aldrig tal om. Men efter 1–0-segern för Rosengård mot Häcken, som gjorde att de tog ett stort kliv mot SM-guldet trots tio omgångar kvar av serien, så valde föreningen att tacka nej till media. I varje fall för spelarna.

– Vi har ett säkerhetsläge där vi har fått ett hot mot en enskild spelare under gårdagen och under dagen. Och vi har har vidtagit de åtgärder vi kan göra i dialog med polis och med svenska fotbollförbundets säkerhetsavdelning bland annat. Med respekt för alla spelare, både i hemmalag och bortalag, så har vi fattat beslut att de ska kunna fokusera på match och inte behöva fundera på att de ska behöva möta media i den här typen av frågor, säger Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson till SVT Sport.

Men får de inte svara på frågor om matchen heller?

– Vi har sagt att de behöver nog bara fokusera på dem själva nu. Och därför vill de också hålla sig ifrån alla frågor. Vi vet också att även om det blir matchfrågor så är det lätt att glida in på annat.

Vad det var för typ av hot ville inte Wifvesson gå ut med.

Häckens målvakt Jennifer Falk reagerar starkt på hoten som kommit in mot Rosengårdspelare.

– Det är förjävligt. Hemskt. Jag blir bara besviken på världen, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.