Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rumänien kvitterar på straff efter VAR-koll Foto: Kai Pfaffenbach / BILDBYRÅN

Rumäniens succé: gruppvinnare efter dubbla kryss

Uppdaterad
Publicerad

Ett kryss mellan Slovakien och Rumänien skulle ge båda lagen varsin biljett till åttondel.

Så blev det.

Efter 1-1 travar båda lagen vidare till utslagsstadiet. Rumänien gör det dessutom som gruppvinnare.

Rumänien möter nu Nederländerna i åttondelsfinal. För Slovakien väntar England.

– Vi vill inte stanna här, vi är fulla med självförtroende nu och vi är redo. Vi måste återhämta oss bra, vi tar ett par dagar att vila och sen förbereda oss för nästa match. Vi börjar vänja oss vid den här känslan nu och vill stanna kvar i den, säger Rumäniens Denis Drăguș till SVT Sport.

Inför kvällens omgång låg samtliga lag i grupp E på 3 poäng var. För Rumänien och Slovakien skulle oavgjort innebära avancemang för båda lagen, något som gav upphov till en del konspirationsteorier inför matchen. Dessa avfärdade dock Slovakiens målvakt Martin Dúbravka bestämt efter matchen.

Fotbolls-EM

– Det är löjligt, jag skulle aldrig gå med på något sånt, inte mina lagkamrater heller. Alla ville vinna, jag tycker att vi gjorde ett vackert mål och vi fortsatte efter straffen så jag tror inte någon kan säga att vi spelade för oavgjort. De hade några chanser, vi hade några chanser så om någon säger att det var uppgjort är det orättvist, säger Dúbravka till SVT Sport.

Båda lag visade tidigt stort intresse för att göra mål och inledningsvis var matchen väldigt jämn. Efter fina chanser från båda läger var det Slovakien som satte ledningsmålet när Juraj Kucka hittade fram till Ondrej Dudas panna.

Efter en situation i straffområdet och VAR-koll dömdes straff till Rumänien som Razvan Marin bombade in i mål och kvitteringen förde upp Rumänien som gruppetta.

Efter några farliga lägen från Slovakien i inledningen av andra halvlek öppnade sig skyn och regnet vräkte ner. Medan publiken höll det goda humöret uppe försvårades spelet på plan och 1-1 höll sig till slutsignalen.

Europamästerskapet

Slovakien logo

Slovakien

1 - 1

Rumänien logo

Rumänien

Deutsche Bank Park, Frankfurt
Publik: 45033
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet