Tungt besked för Neymar. PSG-stjärnan missar resten av säsongen. Foto: Bildbyrån

Chockbeskedet: Säsongen över för Neymar

Uppdaterad
Publicerad

Paris SG:s brasilianske stjärna Neymars fotskada är värre än befarat. Säsongen är över, uppger klubben i ett uttalande på hemsidan.

Neymar har drabbats av flera allvarliga fotstukningar av den högra fotleden de senaste åren. Efter den senaste incidenten 20 februari, slog Lille med 4-3, när Neymar gråtande bars ut på bår har PSG:s medicinska team rekommenderat att han ska operera ligamenten i fotleden för att förhindra risken för återfall. Operationen kommer att ske i Doha inom de närmaste dagarna.

Under VM i Qatar tvingades Neymar stå över två matcher på grund av smärtor i samma fotled.

Alla experter som konsulterats är eniga om nödvändigheten av operationen. Det kommer att ta tre till fyra månader innan han kan vara tilllbaka i träning med laget.

På onsdag har Paris SG returmöte i Champions Leagues åttondelsfinal borta mot Bayern München. Det tyska storlaget vann det första mötet i Paris med 1-0.

Paris SG leder den franska ligan med åtta poäng.

Tennisstjärnan Alexander Zverev ådrog sig en allvarlig ligamentsskada i fotleden i Franska öppnas semifinal i Paris i juni, som behövde opereras. Han fick bakslag och blev borta i sex månader.

UR ARKIVET: Neymar i tårar efter Brasiliens uttåg ur VM (9 december 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.