Spelare i Juventus värmer upp inför mötet med Inter 8 mars, en match utan publik. Foto: TT

Sassuolo första Serie A-klubb att få börja träna

Uppdaterad
Publicerad

Sassuolo har fått klartecken att börja träna igen på måndag. Därmed blir laget det första i Italien att börja träna igen efter nedstängningen 9 mars.

Dagen därpå, på tisdag, kan Bologna börja träna. Klubbarna ligger i regionen Emilia-Romagna, vilken fått ett speciellt tillstånd för aktiva i lag att börja träna individuellt. Regeringens beslut är annars att lag inte får börja träna individuellt förrän 18 maj.

”Sassuolo tillkännager att de, från måndag 4 maj, kommer att ge sina spelare tillåtelse att använda Mapeis träningsplatser för valfria, individuella övningar”, skriver Sassuolo på sin sajt.

Corona och idrott

Även Napoli har fått tillåtelse

Träningen kommer bara att bedrivas utomhus och hänsyn ska tas till fysisk distansering på grund av den rådande coronapandemin.

Även Kampanien, där Neapel ligger, har gett tillåtelse till individuella övningar för spelare i lag. Ännu har dock Serie A-laget Napoli inte kommunicerat ut vad de har för plan.

Serie A har spelat 25 eller 26 omgångar av 38.

Gazzetta-reporter: ”Ibrahimovic kommer vara ligans bäste spelare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet