Se Sebastian Nanasis två mål i Sveriges seger mot Estland Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sebastian Nanasi tvåmålsskytt när Sverige slog Estland i Nations League

Startdebut i tävlingssammanhang.

Då satte Sebastian Nanasi två mål inom loppet av åtta minuter när Sverige slog Estland med 3–0 i Nations League.

– Det betyder mycket, det var mina första mål i A-landslaget, säger han till SVT Sport.

Sebastian Nanasi har gått som tåget i Strasbourg och borta mot Estland fick han Jon Dahl Tomassons förtroende från start.

Då levererade 22-åringen direkt.

Herrlandslaget i fotboll

– Nu fick jag chansen, det känns bra att visa mig från min bästa sida, säger Nanasi till SVT Sport.

Efter cirka halvtimmen spelad vek han in med bollen och siktade på det bortre hörnet. Målvakten var på bollen, men den gick i mål och Sverige gick upp i ledning.

Åtta minuter senare spelade Viktor Gyökeres in bollen från kanten och Nanasi kunde enkelt peta in bollen i mål med bredsidan.

Sebastian Nanasi

Se intervju med matchvinnaren Sebastian Nanasi: ”Betyder mycket” Foto: SVT

”Betyder mycket”

– Det var skitroligt att vara ute på planen och speciellt att vinna matchen. Det betyder mycket, det var mina första mål i A-landslaget, säger han.

Sverige dominerade matchen igenom och stundtals hade de klapp-klapp-spel runt Estlands spelare.

I den andra halvleken spelade lagkaptenen Dejan Kulusevski fram till Gyökeres som satte Sveriges tredje mål.

I den 82:a minuten var Nanasi väldigt nära att sätta ett hattrick, men han missade målet, efter att en retur hamnade framför honom. Mittfältaren blev utbytt och Hugo Bolin fick göra landslagsdebut när han byttes in.

Isak Hien hyllar ynglingarna.

– ”Sebbe” som exempelvis gör två mål gör inte bara det han är känd för framåt utan gnuggar också på i defensiven och går in i dueller. Samma sak med Yasin (Ayari reds anm), och båda Hugo (Larsson och Bolin), säger han till SVT Sport.

Sverige vann med 3–0 och toppar nu gruppen, med lika många poäng som Slovakien, men med bättre målskillnad.