Spelare i Arsenal firar ett mål under en match. Den ena spelaren har tröja med namnet ”MEAD” och nummer 9, medan de andra lyfter sina händer i en gest av glädje. Bakgrunden visar en del av arenan med sittplatser.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tre av Arsenals mål i Champions League-segern mot Vålerenga. Foto: TOLGA AKMEN

Seger för Arsenal i första matchen utan Jonas Eidevall

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen utan Jonas Eidevall blev seger för Arsenal. Norska Vålerenga besegrades med 4–1 i Champions Leagues grupp C.

Renée Slegers valde att bänka samtliga svenskor från start när Arsenals jakt på första segern sedan 29 september, tillika första i Champions League för säsongen, inleddes i London.

Vålerenga hade både Tove Enblom och Linn Vickius på plan från start, men det blev en riktig mardrömsöppning för dem. Redan i den andra minuten hade Enblom fått släppa Arsenals första mål för kvällen förbi sig.

En knapp halvtimme senare var underläget dubbelt så stort sedan Caitlin Foord satt bollen i nättaket bakom Enblom.

I slutet av matchen fick både Stina Blackstenius och Lina Hurtig kliva in på gräset. Den sistnämnda gjorde därmed sina första matchminuter sedan december 2023.

Trots att de tillresta norska fansen matchade hemmalagets i volym, nådde inte laget riktigt ända fram till att göra det samma, detta trots ett mål efter en dryg halvtimmes spel.

Stina Blackstenius spelade fram till ett av Arsenals mål som till slut blev fyra till antalet.

UEFA Women's Champions League

Arsenal logo

Arsenal

4 - 1

Vålerenga Fotball logo

Vålerenga Fotball

Emirates Stadium, London
Domare: Marta Huerta de Aza

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.