Maggy Henschler kvitterade sent för Kif Örebro och jublar

Se AIK:s 1-0 och Örebros sena kvittering i spelaren ovan. Foto: Viaplay

Sen kvittering räddade Kif Örebro mot AIK i damallsvenska bottenstriden

Ångestmatch i den damallsvenska bottenstriden.

Då räddade Kif Örebro en viktig poäng med en kvittering till 1–1 i den 88:e minuten.

– Det är inte vad vi ville ha, men skönt att komma härifrån utan att förlora, säger målskytten Maggy Henschler till Viaplay.

Det var stundtals ängsligt och krampaktigt spel i matchen och det märktes att mycket stod på spel.

Lagen stod på samma poäng, 15, inför dagens omgång. Kif Örebro låg då tolva, på negativ kvalplats, och AIK var nästjumbo på nedflyttningsplats tillsammans med redan degraderade Trelleborgs FF.

Efter en mållös första halvlek tog AIK ledningen i den 52:a minuten. Efter en hörna hamnade bollen hos Maja Johansson som skickade in 1–0 med ett distansskott vid bortre stolpen.

Målet såg ut att stå sig tiden ut, men Örebro fick en frispark i ett farligt läge i slutminuterna och Nora Harnes Håheim hittade då Maggy Henschler som nickade in kvitteringen.

En AIK-seger hade inneburit att lagen bytt plats i tabellen, men Henschlers sena kvittering gör att Solna-laget är kvar på nedflyttningsplats tills vidare.

Här hittar du höjdpunkter från alla damallsvenska matcher i SVT Play.