Sent självmål när Zlatan kryssade i comebacken

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka efter skada.

Svensken blev inbytt när Milan efter ett sent självmål fick med sig 2-2 mot Spal.

Det återstod bara några minuter av matchen när Milan lyckades kvittera borta mot nästjumbon Spal. I ett försök att få undan ett inlägg från höger sträckte Francesco Vicari ut benet – men i stället för att rensa styrde Vicari in bollen i eget mål.

25 minuter tidigare hade Zlatan Ibrahimovic gjort comeback efter vadskadan han ådrog sig i slutet av maj. Milan låg under med 0-2 när svensken klev in på planen och kvarten senare kom reduceringen.

Trots ett svagt inlägg från höger gled bollen förbi försvararna i straffområdet och fram till Rafael Leão. Portugisen var iskall när han med ett kliniskt avslut placerade in 1-2.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid hade Ibrahimovic ett kanonläge att kvittera på en frispark några meter utanför målområdet. Svensken fick bra träff och bollen smet under muren men strax utanför mål.

Klassmål gav 2-0

Spals båda mål kom i den första halvleken och 2-0 var ett riktigt klassmål. 38-årige Sergio Floccari visade både spelsinne och känsla när han först noterade att målvakten stod långt ut och sedan drog till bollen direkt efter en hög studs. Skottet en bit utanför straffområdet satt stenhårt till vänster om målvakten.

Dessförinnan hade Spal tagit ledningen efter en hörna. Milan misslyckades med att få bort bollen som slogs mellan flera spelare i straffområdet innan Mattia Valoti fick träff från nära håll och rullade in 1-0.

Milan reducerade innan den första halvleken var över men målet dömdes bort för offside efter VAR-granskning.

I slutet av den första halvleken åkte Spal på en utvisning efter att Marco D'Alessandro gått in med sulan först i en tackling på Theo Hernandez på mittplanen.