Simon Strand stängs av ytterligare två matcher. Foto: TT

Simon Strand stängs av ytterligare – efter ha vält en kamera

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborgsbacken Simon Strand blev utvisad i 3-2-förlusten borta mot Norrköping.

När han var på väg ut välte han en kamera.

Nu har Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutat att Strand stängs av ytterligare två matcher.

Det var när Elfsborg ledde med 2-1 borta mot Norrköping som vänsterbacken Simon Strand fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

När han klev av planen på väg till spelartunneln välte han en kamera. En händelse som anmäldes till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

I dag kom beslutet:

Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt filmklipp konstaterar Disciplinnämnden att det är visat att Simon Strand i samband med att han lämnat planen knuffat till en kamera, som vidtillfället hölls av en sittande kameraman. I samband med att Simon Strand knuffade till kameran tappade kameramannen balansen och föll omkull. Simon Strand har i yttrande uppgett bl.a. att han i ren frustration träffade kameran med sin hand och att det inte på något sätt var riktat mot kameramannen”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Det innebär att Strand missar två av Elfsborgs tre resterande matcher, borta mot Halmstad den 21 november samt hemmamatchen mot AIK den 29 november.

Till följd av utvisningen mot Norrköping missade Strand även förra veckans 0–0-match mot Varberg.

Se händelsen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.