Sofia Jakobsson med ”birthday banger” i San Diegos seger

Sofia Jakobsson, som konkurrerar om en plats i landslagstruppen inför sommarens VM, visade upp sig i natt. På sin 33-årsdag satte hon ledningsmålet i San Diegos 2-0-seger.

Jakobsson spelar sedan säsongen 2022 i San Diego Wave i amerikanska högstaligan NWSL.

Målet kom i andra halvlek, en vacker dragning innan Jakobsson placerade in bollen som innebar 1-0 i Kalifornien-derbyt mot hemmalaget Angel City. Över 22 000 åskådare följde matchen från läktarplats i Los Angeles.

Den svenska anfallaren, som fyllde 33 dagen till ära, hyllades efteråt för sin ”birthday banger”.

San Diego utökade fem minuter senare till slutresultatet 2-0 genom amerikanska strikern Makenzy Doniak. Laget ligger efter fyra omgångar i NWSL på en tredjeplats i den unga tabellen som toppas av Portland.

I juli inleds fotbolls-VM i Australien och Nya Zealand och konkurrensen om de offensiva platserna i blågula landslaget är stenhård. Sofia Jakobsson spelade från start senast i den VM-förberedande matchen mot Norge, men var dessförinnan bänkad i matchen mot Danmark.

Den slutgiltiga VM-truppen presenteras av  förbundskapten Peter Gerhardsson i mitten på juni.