Williams 3-1 mål var matchens ögongodis i Spaniens storseger över Georgien. Foto: Thilo Schmuelgen / BILDBYRÅN

Spanskt bollinnehav bäddade för EM-avancemang mot Georgien

Spanien fortsätter att övertyga i EM efter 4–1 mot Georgien.

Georgisk kontringsfotboll hade aldrig en chans mot spanskt bollinnehav.

Spanskt passningsspel på högsta nivå blev avgörande i EM-åttondelsfinalen mellan Spanien och Georgien.

Georgien försökte kontra sönder ”La Roja” men fick trots gediget målvaktsspel från turneringens utropstecken Giorgi Mamardashvili se sig besegrat med 4–1.

Fotbolls-EM

– Vi är väldigt stolta och vårt folk är stolta över oss. Vi måste förstå att Spanien kanske är världens bästa lag, så vi måste vara stolta. Framtiden är ljus, säger Georgiens Giorgi Gvelesiani till SVT Sport.

Hör Giorgi Gvelesiani och Giorgi Kochorashvili efter EM-uttåget. ”Spanien är kanske världens bästa lag – vi måste vara stolta” Foto: Thilo Schmuelgen / BILDBYRÅN

Publiken och tv-tittarna fick däremot först vara med om en knall. Trots ett oerhört tryck från Spanien var det Georgien som gjorde det första målet. Efter 18 minuters spel skickade Robin Le Normand in bollen i egen bur efter en kontring. Därefter hade Georgien en period av finare spel.

Men innan halvtid kom kvitteringen på distans från Rodri. Vändningen fullbordades kort efter att andra halvlek startat och sen var det Spanien för hela slanten.

3–1 kontrade Nico Williams in, en riktig klassaktion av 21-åringen. I den 83:e minuten kom 4–1 och den definitiva spiken i kistan signerat inbytte Dani Olmo.

I kvartsfinal väntar stormöte. Spanien ställs nämligen mot värdnationen Tyskland.

– En tuff nöt att knäcka, säger spanske Nico Williams.