Ligaledarna Liverpool, Tottenham och Bournemouth var tre Premier League-klubbar som valde att använda sig av möjligheten till korttidspermittering, men då bemöttes de med stor kritik av bland annat sina egna supportrar och ändrade sig.
Norwich har också fått kritik, men väljer ändå att stå fast vid permitteringarna. De uppger att förseningen av fotbollsverksamheten kommer att kosta dem 18–35 miljoner pund.
– Om vi hade ett tillgängligt kassaflöde, som andra klubbar har, så skulle vi inte göra det, säger Kensell till BBC.
Korttidspermitteringarna innebär att staten betalar 80 procent av personalens lön och klubben bara 20 procent.
Kensell försvarar beslutet.
– Det handlar också om vår personal. Det vi inte vill ha är en massa uppsägningar. Vi visste att vi skulle få kritik, men vi kommer att hålla vår linje och vi tror att vi gör det här av rätt anledningar, säger han.
Under lördagen berättade också Aston Villa att deras spelare och tränare går ner i lön med 25 procent i fyra månader. Londonklubben Chelsea valde istället att be spelarna skänka pengar till välgörenhet.
”I nuläget kommer a-laget inte att bidra finansiellt till klubben. Styrelsen har i stället bett dem fokusera på uppgiften att fortsätta stödja andra välgörande ändamål”, skriver klubben i ett uttalande.