Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Nilsson Lindelöf och Daniel Nannskog. Foto: TT/Bildbyrån

Lindelöf svarar på Nannskogs kritik: ”Jag litar på mina kvaliteter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Sveriges förlust mot Serbien fick landslaget utstå hård kritik, bland annat av SVT:s expert Daniel Nannskog som menar att det saknas ledare i laget. Nu svarar Victor Nilsson Lindelöf på kritken.

– Jag brukar alltid lita på mina kvaliteter. Jag vet att jag kan spela bra fotboll och hjälpa grabbarna där ute, säger han på en presskonferens.

Sverige blev överkört av Serbien.

Efteråt menade Daniel Nannskog att att landslagets kapten, Victor Nilsson Lindelöf, inte var en ledare på planen.

– Nu är det Victor Nilsson Lindelöf som ska vara den där, men han platsar inte i United och är inte i form. Han är ingen ledare där ute på plan och var verkligen ingen ledare mot Serbien, säger han.

Lindelöf svarar på Nannskogs fråga

På en presskonferens inför tisdagens match mot Slovenien frågade Daniel Nannskog Lindelöf om han klarar av att vara en ledare när han inte spelar regelbundet i sitt klubblag.

– Jag brukar alltid lita på mina kvaliteter. Jag vet att jag kan spela bra fotboll och hjälpa grabbarna där ute, så det har inte varit några problem.  Men självklart hade man inte velat vara skadad och spelat fler matcher.

Vad är en bra ledare för dig ute på planen?

– Det finns olika typer av ledare. Det finns ledare som pratar väldigt mycket ute på planen. Sen finns det ledare som styr med sitt spel och vinner dueller. Jag försöker göra båda, snacka och få igång grabbarna men även visa framfötterna med mitt spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.