• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Caroline Seger hyllar talangen Bennison Foto: Bildbyrån

”Svensk fotbolls nästa stora stjärna – har precis allting”

Uppdaterad
Publicerad

Den ledande svenska mittfältaren de senaste 20 åren Caroline Seger har hittat sin arvtagerska – Hanna Bennison.

Den 17-åriga supertalangen som gjorde A-landslagsdebut så sent som i förrgår har tagits under Caroline Segers trygga vingar.

– Det är en tjej jag bryr mig väldigt mycket om, jag ska göra mitt bästa för att hjälpa henne, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Caroline Seger är gammal nog att vara mamma till Hanna Bennison men i år har de tillsammans dominerat Rosengårds mittfält och båda har varit starkt bidragande till Rosengårds guld.

Seger är full av beundran för det Bennison har visat upp i år. 18 matcher där hon stått för tre mål och två assist, kryddat med A-landslagsdebut där hon stod för en vacker assist.

– En otroligt duktig fotbollsspelare, och en fantastisk karaktär Och jag tror att får hon bara rätt hjälp –  av de vid sidan om, och oss runt omkring henne på plan – så kommer det blir svensk fotbolls nästa stora stjärna, hon har precis allting, hyllar Seger som i dag skrev på ett nytt treårskontrakt.

”Hon är nog trött på mig...”

Som lagkapten och med mängder med säsonger som en av de bästa i Sverige har Seger tagit på sig ett ansvar för sin adept.

– Det kommer vara spännande, dels för mig att kunna följa henne så nära, men även för hela Sverige att få följa en så duktig fotbollsspelare.

Kommer du med råd och tips?

– Det gör jag hela tiden, hon är nog trött på mig, skrattar Seger. Det kommer bli så att när man är så ung och har så mycket talang så kommer det vara folk som rycker i en ganska tidigt och kraven ökar väldigt snabbt. Då är det viktigt att hon har den tryggheten vid sidan om och att hon vet att det kommer vara ups and downs.

”En tjej jag bryr mig väldigt mycket om”

Hon fortsätter:

– Du ser, jag har en hel bok om henne men det är en tjej jag bryr mig väldigt mycket om, jag ska göra mitt bästa för att hjälpa henne. Men det gäller att ha tålamod. hon ska inte vara bäst när hon är 17.

– Jag hoppas på många framgångar för en sån underbar tjej.

ARKIV: Även Peter Gerhardsson hyllar Bennison (oktober 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.