Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här gör Sverige 1-0 mot Irland. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Svensk seger mot Irland – efter sent mål av Magdalena Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Det såg länge ut att bli mållöst mot Irland i EM-kvalet.

Då klev Magdalena Eriksson fram och satte segermålet – på en fast situation.

– Så jäkla gött att vi tar tre poäng i dag, säger matchhjälten.

Efter 3-0-vinst borta på Irland i fredags var förhoppningarna höga på en välfylld Friends Arena. Det såg länge ut att bli en mållös tillställning – men då kom en fast situation och som så många gånger förr stod Magdalena Eriksson på rätt plats och satte segermålet.

– Vi tar över mer och mer. Till slut äter vi upp dem och skapar tillräckligt många situationer för att vinna matchen. Irland gör det svårt för oss, men vi vinner fullt rättvist, säger Eriksson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Tufft spel

Det var en första halvlek som, precis som i fredags, bjöd på tufft spel. Det irländska försvaret stod allt som oftast rätt och kunde inledningsvis stoppa de svenska lägena tidigt.

Fridolina Rolfö hade två farliga lägen i det irländska straffområdet, men det blev en mållös första halvlek och det efterfrågades mer av det svenska spelet.

– Jag vill se mer spets av Sverige, sa SVT:s expert Daniel Nannskog i halvtidspausen.

”Fullt rättvist”

Och det var ett svenskt lag som bjöd på betydligt mer framåt efter pausvilan. Blågult radade upp chanser och de irländska bollinnehavet blev allt mindre.

Men Irland gjorde som de brukar – stod rätt och stoppade allt Sverige skapade.

Fram tills den 84:e minuten.

Som så många gånger förr för det svenska laget var det en fast situation som avgjorde. En hörna av Jonna Andersson och Magdalena Eriksson på rätt plats, som styrde in matchens enda mål. Efteråt fanns det dock vissa oklarheter om Eriksson verkligen var på bollen – men huvudpersonen själv var säker.

– I min värld nuddar bollen min rygg, så jag säger att det var jag, säger Eriksson.

Under tisdagskvällen ställdes England mot Frankrike i samma EM-kvalgrupp. De förstnämnda vann med 2-1. Det betyder att Sverige har två ödesmatcher (England och Frankrike) kvar att spela, då man just nu har lika många poäng som England (sju). Frankrike leder gruppen på nio poäng. De två bästa lagen i gruppen tar direktplatser till EM.

EM-kval damer

Sverige

1 - 0

Irland

Friends Arena, Solna
Publik: 21216
Domare: Alina Pesu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet