Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Foto: Bildbyrån

Svenska Fotbollförbundet tillsätter en oberoende utredning efter SVT:s avslöjande

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s avslöjande om att en anställd på Svenska fotbollförbundet beviljat 400 000 kronor i stöd till sin egen förening föreslog SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand en oberoende utredning. Något som SvFF nu går med på.

”Förbundsstyrelsen har största respekten för Håkans vilja och har idag fattat beslut i enlighet med Generalsekreterarens förslag, skriver Karl-Erik Nilsson i ett sms till SVT Sport.

– Min rekommendation är att styrelsen tillsätter en oberoende kompletterande utredning, sade Håkan Sjöstrand efter SVT:s avslöjande.

Och idag kom beskedet att förbundet tillsätter en oberoende utredning gällande hur frågan har hanterats.

SVT Nyheter granskar

”SvFF:s Generalsekreterare Håkan Sjöstrand har med anledning av att en före detta medarbetare agerat felaktigt när personen beviljat bidrag till en förening som den haft förtroendeuppdrag i, idag rekommenderat styrelsen att tillsätta en oberoende utredning gällande hur frågan hanterats. Han har bett om det både för sin egen och för svensk fotbolls integritet och trovärdighet. Förbundsstyrelsen har största respekten för Håkans vilja och har idag fattat beslut i enlighet med Generalsekreterarens förslag”, skriver Karl-Erik Nilsson, ordförande för SvFF, till SVT Sport.

SVT Sport har sökt ordförande Karl-Erik Nilsson.

KLIPP: Hör Håkan Sjöstrand efter SVT:s avslöjande (8 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar

Mer i ämnet