Alieu Njie avgjorde för sitt Torino med sitt första Serie A-mål. Foto: ALESSANDRO DI MARCO

Svenske doldisen Alieu Njie avgjorde för sitt Torino med första Serie A-målet: ”En dröm”

Uppdaterad
Publicerad

Borlängebördige Alieu Njie kom in från bänken och såg till att hans Torino vann mot Como med 1-0 efter att ha gjort karriärens första Serie A-mål.

– Det var en otrolig känsla. Jag är väldigt glad över mitt första mål i Serie A, säger 19-åringen.

Njie byttes in i den 65:e minuten, tredje matchen med speltid sedan debuten 20 september, och slog till efter tio minuter på planen.

En försvarare misslyckades med en bakåtnick till egen målvakt och Njie, med nummer 92 på ryggen, högg som en kobra och snodde åt sig bollen och fick tag i den precis innan målvakten hunnit ut och rundade i en balansakt och rullade in 1-0.

Njie, som kom till Torinos ungdomslag från Bolängeklubben Forssa BK 2021, hoppade över ett par reklamskyltar och firade framför fansen och blev snabbt omkramad av lyckliga lagkamrater.

”En dröm”

– Det är ett drömögonblick i hans karriär, säger kommentatorn i EA Sports sändning och visst var det en dröm som gick i uppfyllelse för Njie.

– Det var en otrolig känsla. Jag är väldigt glad över mitt första mål i Serie A. Att göra mål på den här arenan är fantastiskt. En dröm som kommer få mig att jobba ännu hårdare för att bli bättre, säger Njie till DAZN.

Det finns en stor potential i Njie.

– Jag är glad för hans skull. Nu måste han hålla fötterna på jorden, för det här är bara början, säger Torinos tränare Paolo Vanoli.

Serie A

Torino logo

Torino

1 - 0

Como logo

Como

Stadio Olimpico Grande Torino, Turin
Publik: 23571
Domare: Giovanni Ayroldi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.