Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige tog silver i OS 2021 efter att ha vilat flera spelare i sista gruppspelsmatchen. Olivia Schough var en av de som spelade då. Foto: Bildbyrån

Olivia Schough om att kopiera medaljreceptet: ”Stora fördelar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kommer vila flera nyckelspelare mot Argentina samtidigt som bänkspelarna får värdefull tid på planen.

Olivia Schough har spelat ”avbytarnas match” de senaste mästerskapen då det blivit medalj och vet vad den betyder.

– Stora fördelar, säger hon till SVT Sport.

I både VM i Frankrike 2019 och OS i Tokyo 2021 då Sverige tog brons respektive silver var Sverige klart för avancemang inför den sista gruppspelsmatchen.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson valde de gångerna att byta ut flera spelare i startelvan och bekräftar att det blir så även mot Argentina på onsdag.

Damlandslaget i fotboll

Olivia Schough spelade de avslutande gruppspelsmatcherna i nyss nämnda mästerskap och tror på konceptet.

”Hoppas det ger samma resultat”

– Återhämtningen är otroligt viktig under mästerskap. Både VM 2019 och OS i Japan då vi vilat spelare är mästerskap som vi gått långt i. Vi hoppas att det ger samma resultat den här gången, säger hon.

Hon tycker att de ger laget väldigt mycket på flera plan.

– Jag som spelat de matcherna som blivit ”avbytarnas match” känner att det betyder otroligt mycket för oss som får spela. Och att se de som brukar starta sitta bänken och heja likadant som vi alltid gör på dem är otroligt skönt för lagsammanhållningen. Den blir bara starkare av det.

”Behöver ha alla igång”

Schough som fått två inhopp så här långt i turneringen där hon ersatt Fridolina Rolfö tycker inte minst att det är viktigt att alla spelare kommer in i mästerskapet.

– Vi vet att vi inte klarar oss utan hela truppen och där är vi jäkligt starka. Vi har visat nu i de två inledande matcherna att bytena gett bra resultat. Vi behöver ha alla igång. Att vi får en hel match till det är otroligt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet