Foto: Bildbyrån

Talangen laddad inför semifinalen: ”Vi satsar stort”

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborgtalangen Jacob Ondrejka, 19, sänkte Blåvitt i kvartsfinalen av svenska cupen  – och hyschade rivalens supportrar.

Nu ser han fram emot Elfsborgs semifinal mot Hammarby.

– Det ska bli hur kul som helst, säger Ondrejka till SVT Sport.

19-årige Jacob Ondrejka har fått en smakstart på säsongen. Yttern har stått för flera starka insatser för Elfsborg i svenska cupen. Han agerade bland annat matchhjälte när han sänkte IFK Göteborg med ett läckert distansskott i kvartsfinalen.

– Vi vinner matchen och tar oss vidare, det är det viktigaste i tävlingsmatcher. Det är kanske inte vår bästa match spelmässigt, men vi tar oss till semi och det är vad som räknas. Jag gör det också bra. Det var kul att bli matchhjälte och göra mål mot Blåvitt, säger Ondrejka till SVT Sport.

”Mycket känslor”

I samband med målet gjorde sig känslorna tydliga. Han firade nämligen genom att sätta fingret mot munnen och hyscha Blåvitts klack.

– Ja, haha, det är mycket känslor när man möter en rival, säger han.

Ondrejka är nöjd med sin inledning på året. Och han ser hoppfullt på säsongen.

– Det har börjat bra och jag vill bara fortsätta på det spåret, sen får vi se. För Elfsborg kan det gå hur bra som helst den här säsongen. Vi vill alltid sikta så högt upp som möjligt.  Nu när vi börjat bra i svenska cupen så satsar vi stort. Vi var med i guldstriden långt in i fjol, det vill vi göra även i år, men den här gången in i det sista. Det kan gå hela vägen i år.

”Ska bli hur kul som helst”

Nu väntar Hammarby på bortaplan i semifinal och det ser ut att bli en stor publikfest.

– Det ska bli hur kul som helst. Det är ett bra lag som vi har kollat på litegrann och analyserat våra egna matcher. Vi vet vad vi ska göra, det löser sig. Vi hoppas på avancemang och vill alltid vinna, men vi är också ödmjuka.

Hyschar du Bajen-fansen om du gör mål?

– Det är ingenting jag tänkt på. Jag har inte funderat på det alls, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.