Therese Strömberg och Zlatan Ibrahimovic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Therese Strömberg berätta mer om kritiken mot Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan. Foto: SVT/Bildbyrån

Therese Strömberg om kritiken mot Zlatan: ”Den tydligaste personen att rikta ilskan mot”

Publicerad

AC Milan har fått en skakig start på säsongen.

Nu växer kritiken mot Zlatan Ibrahimovic i sin roll som senior rådgivare.

– Just nu är han den tydligaste personen i Milan att rikta sin ilska mot, säger fotbollskrönikören Therese Strömberg till SVT Sport.

Zlatan Ibrahimovic har haft en intensiv period i sin nya roll som ”senior rådgivare” i AC Milan. Inför denna säsong har 42-åringen haft ett finger med i spelet både vad gäller tränarrekryteringen av Paulo Fonseca samt ett gäng nya spelare.

De sportsliga resultaten har dock uteblivit. En seger på de fyra första ligamatcherna följdes upp av en premiärförlust i årets upplaga av Champions League mot Liverpool under tisdagskvällen.

”Tydligaste personen att rikta ilskan mot”

Kritiken växer nu mot Zlatan Ibrahimovic. Det handlar bland annat om bristande närvaro under flera matcher i kombination med en olämplig retorik och tongång i sina uttalanden.

– Så länge de sportsliga resultaten sviktar och sviker så kommer kritiken att finnas. Och just nu är Zlatan den tydligaste personen i Milan att rikta den ilskan mot, säger fotbollskrönikören Therese Strömberg till SVT Sport.

”Frågorna kring Zlatan kommer bli fler”

Strömberg beskriver denna vecka som en ”ödesvecka” för klubben. Om förlusten mot Liverpool följs upp av en derbyförlust mot Inter i helgen lär det skaka om klubben rejält.

– Skulle det vara så att man tar ett beslut om att sparka en tränare redan nu kommer frågorna kring Zlatan Ibrahimovic bli ännu fler. Oavsett hur man vrider och vänder så skulle det vara ett misslyckande att rekrytera en tränare och sedan sparka honom efter fem till sex matcher.

Hör Therese Strömberg berätta mer om kritiken mot Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan.

Maximiliam Ibrahimovic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Maximilian Ibrahimovic slå till med drömmål för Milans U20-lag. Foto: X

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.