Ola Toivonen och lagkamrater under 2019 Foto: TT Bild

Säsongen uppskjuten – men Ola Toivonen stannar

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag kom beskedet att den australiska fotbollsligan skjuts upp.

Den tidigare landslagsforwarden Ola Toivonen är fortfarande i karantän med sitt Melbourne Victory efter en match borta mot Wellington. 33-åringen har sitt fortsatta fokus på att stanna kvar trots att säsongen kan vara över.

– Det här är inget att prata om, jag har mitt fokus här, säger Toivonen till SVT Sport.

Den tidigare landslagsforwarden Ola Toivonen spelade sin senaste match för klubblaget Melbourne Victory borta mot Wellington Phoenix. Efter det blev han och laget satt i karantän. Isoleringen blev bestämd till fjorton dagar. Av dem återstår det sex.

Vad gör du för att fördriva tiden?

– Inte mycket. Kollar tv. Tränar genom att sitta på cykeln. Det gäller att få dagarna att gå, säger Toivonen till SVT Sport.

Hur ser du på möjligheten till att kunna spela något mer den här säsongen?

– Inte så stora. Jag tror inte säsongen här kommer fortsätta. Men så länge mitt kontrakt gäller och flygbolagen flyger så är jag kvar i landet. Barnen går i skola här och min fru jobbar för fullt. Vi flyger hem i början på juni.

Lämnade Sverige 2009

Toivonen har spelat i olika utländska klubbar sedan 2009. Innan dess spelade anfallaren i Malmö FF. Tanken är inte att åka hem tidigare än den planerade resan i juni.

Om framtiden avslöjar den tidigare landslagsspelaren inte mycket.

– Som jag sagt tidigare till andra så är det här inget att prata om. Jag har fokuset här. Prio ett är att vi ska vara friska och planera att flyga hem till Sverige så småningom, avslutar Toivonen.

KLIPP: Svenske anfallsveteranen hjälte i asiatiska CL (11 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.