• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Alexander Isak gjorde mål för Real Sociedad. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Tränaren: ”Alexander Isak kunde varit skyttekung”

Alexander Isak gjorde i lördags mål igen efter att ha gått mållös från sex raka matcher. Tränaren Imanol Alguacil är nu övertygad om att det kommer att lossna för den svenske anfallaren.

– Isak skulle kunna vara ligans skyttekung, med den nivån han har och den han talangen han besitter. Men det är inte ovanligt att spelare i hans ålder har en liten svacka, säger tränaren till tidningen Diario Vasco.

Isak har roterats in och ut ur startelvan under december men fick i lördags vara kvar på planen i 90 minuter för första gången den här säsongen, i 2-1 förlusten mot Levante. Målet – en frispark som tog på en försvarare och ställde målvakten var hans tredje för säsongen. Målchanserna har varit desto fler.

– Det viktigaste för en tränare och ett lag är att laget skapar chanser. Isak har fått alla typer av målchanser, då kommer målen också att trilla in. Men vi ser det även hos de största spelarna, det här täta matchandet med matcher var tredje dag tar ut sin rätt i de avgörande lägena, säger Imanol Alguacil.

Ställs mot serieledarna ikväll

För Isaks del är tränaren inte orolig.

– Han är inte en kille som utstrålar oro även om han skulle bära på det inombords. Han har chanserna och när en anfallare har det så måste man värdesätta det. Han gör det jättebra.

Real Sociedad har inte vunnit på en månad och har två raka förluster. Trots det parkerar man på en tredjeplats i en visserligen haltande tabell. I kväll tar de emot La Liga-ledaren Atlético Madrid.

KLIPP: Isak nätade – men Sociedad förlorade (19/12)