Varberg fick sista ordet i matchen mot Mjällby och vann med 3-2. Foto: TT

Varberg chocköppnade och hade 2-0 efter sju minuter.

Mjällby forcerade hårt i andra och gick ifatt till 2-2.

Men Varberg avgjorde genom inhopparen Albin Winbo med elva minuter kvar.

Varberg inledde vasst på Strandvallen.

Redan i det första anfallet gjorde Robin Book 1-0 för bortalaget efter förarbete av Adama Fofana. Och det hann bara ta fem minuter innan 2-0 till Varberg kom. Nu med Gustaf Norlin som målskytt. Även den här gången med Adama Fofana som regissör.

2-0 till Varberg stod sig första halvlek ut.

Mjällby forcerade starkt

Mjällby låg risigt till, men repade mod i paus och forcerade hårt i andra halvlek. Det gav resultat.

Först 2-1 av Momudu Moro i den 63:e minuten och kvarten senare kom också kvitteringen när Jacob Bergström sköt 2-2.

Men Varberg skulle få sista ordet till slut.

Albin Winbo byttes in i den 75:e minuten och bara fyra minuter senare gjorde 3-2 för Varberg. Hans första allsvenska mål i karriären.

Det målet kunde aldrig Mjällby svara på.

Segern är Varbergs tredje raka och laget ligger nu åtta i den allsvenska tabellen.

– Bytena gav lite effekt. Det var en viktig trea, vi är inne i en bra period nu, säger Varbergtränaren Joakim Persson till Dplay.