Trots magsjuka i Schweiz – Sverige laddar som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges nästa motståndare i fotbolls-EM, Schweiz, har drabbats av omfattande magsjuka i truppen.

Totalt åtta spelare och elva ledare sitter nu isolerade, och nu kan matchen mot Sverige vara i fara.

– Det är otroligt tråkigt för dem att så många har blivit smittade, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

På onsdag är det tänkt att Sverige ska spela sin andra match i EM när de ställs mot Schweiz. Men det stora utbrott av magsjuka som finns i laget ställer till med problem. För redan nu har Schweiz tvingats ställa in en träning.

I det svenska laget är man inte oroliga för att få in en smitta i laget. Även om magsjuka och coronasmitta härjar i mästerskapet.

Fridolina Rolfö om att smittan kan påverka onsdagens match:

– Risken finns ju. Det kan alltid ske, det är covid och sjukdomar. Sånt måste man vara förberedd på. Men just nu får vi räkna på att det blir match och förbereda oss för det, säger Fridolina Rolfö.

Lagkamraten Filippa Angeldahl är inne på samma spår.

– Klart man tänker till. Men jag litar på det medicinska teamet och att de har koll på läget och tar ett bra beslut. Egentligen försöker jag att inte oroa mig. Men det är klart man får vara lite mer vaksam och tvätta händerna lite mer, säger hon.

För Sveriges del gäller det att inte fokusera för mycket på vad som kan hända och om en match kan ställas in. Utan laget har fullt fokus på att matchen kommer att spelas, så uppladdningen blir optimal.

– Vi får ladda på som vanligt och tänka att det är match. Hoppas inte den blir inställd för nu vill man bara spela, säger Angeldahl.

Fortsatt spridning av covid-19 i EM

Förutom magsjuka är det även covidsmitta som sprider sig under EM. Där senaste fallet är tyska stjärnan Lea Schüller som testats positivt. Schüller inledde mästerskapet bra genom att göra 2-0 i 4-0-segern mot Danmark i premiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.