Jacob Une Larsson och Kim Bergstrand. Foto: Bildbyrån.

Une Larsson om Bergstrands Tyskland-kommentar

Uppdaterad
Publicerad

Kim Bergstrands paralleller till Tyskland på 40-talet väckte starka reaktioner.

Även inom Djurgårdens trupp som haft ett samtal med tränaren i veckan.

– Jag blev jävligt besviken när det där kom ut, säger mittbacken Jacob Une Larsson till Expressen.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand refererade till Hitlers Tyskland i en Aftonbladet-intervju som handlade om ledarskap.

– Man kan säga vad man vill om några hemska människor som levde i Tyskland på 30- och 40-talet, men de fick folk att göra saker i ett sammanhang. Metoder och sådant kan man diskutera, men det finns säkert saker som de också gjorde som man kan ta lärdom av. Eller hur man inte ska göra, sa han.

Efteråt bad Bergstrand om ursäkt och klubben tog avstånd från uttalandet. som fick stor spridning och uppmärksamhet.

Speciell träningsvecka

I helgen spelar Djurgården två träningsmatcher och det har varit en speciell träningsvecka berättar nyckelspelaren Jacob Une Larsson.

Tränaren har haft samtal med gruppen om det inträffade men vad som sagts där vill Une Larsson hålla internt.

– Man har haft en del frågor som spelare som jag tycker har besvarats från tränarsidan. Jag blev jävligt besviken när det där kom ut men jag ställer höga krav på mina tränare och de ställer höga krav på mig som spelare så det är inga konstigheter med det, säger Jacob Une Larsson till Expressen.

Tränaren har mått dåligt

Enligt assisterande tränaren Thomas Lagerlöf har kollegan mått ”jävligt dåligt”.

– Jag vill inte prata så mycket om det, det får Kim prata om, men om någon väldigt nära dig mår dåligt så mår man också dåligt själv och alla övriga i ledarstaben. Man blir påverkad men det har inte varit några konstigheter med spelargruppen, säger han till Expressen.

Djurgårdens ledning har uttryckt sitt fulla stöd till tränaren.

KLIPP: Kim Bergstrand ber om ursäkt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.