• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Man United föll mot Tottenham efter mardrömsminuter

Det föll tre mål på sju minuter i inledningen av matchen mellan Manchester United och Tottenham.

Ändå är det nog utvisningen på Manchester Uniteds Anthony Martial och Tottenhamspelarens Erik Lamelas tilltag som det kommer att pratas mest om efter Tottenhams 6-1 seger.

– Tar han (domare Anthony Taylor) ut Martial där måste han visa ut Erik Lamela för den där armbågen också, säger Viasats expertkommentator Glenn Strömberg om situationen.

Det var i väntan på en Tottenham-hörna som Erik Lamela ramlade ihop i Manchester Uniteds straffområde.

Domare Anthony Taylor var snabbt framme och visade upp det röda kortet för Manchesters Anthony Martial som fick lämna planen.

Men frågan är om inte Erik Lamela borde ha fått gå samma väg till mötes.

”Måste visa ut Lamela”

Det tyckte åtminstone Viasats expertkommentator Glenn Strömberg då tv-bilderna visade situationen på nytt. På bilderna syns hur Erik Lamela trycker upp armen i ansiktet på Martial som sedan väljer att ge tillbaka med handen i ansiktet.

– Tar han (domare Anthony Taylor) ut Martial där måste han visa ut Erik Lamela för den där armbågen också, säger expertkommentator Strömberg i Viasats sändning.

Situationen VAR-kollades men beslutet med ett rött kort på Anthony Martial kvarstod medan Erik Lamela tilldelades ett gult kort.

Drömstart blev till mardröm

Det röda kortet var inga positiva nyheter för ett Manchesterlag som såg ut att ha stora problem redan.

Trots en drömstart – där just Martial fixat en straff – efter 30 sekunder och 1-0 så hade man lyckats slarva bort ledningen och hamnat i underläge på bara några minuter.

Den första halvlekens mardröm fortsatte sedan för United. Först gav mittbacken Eric Bailly bort bollen i eget straffområde, något Harry Kane utnyttjade till 3-1 och sedan utökade Heung-min Son till 4-1.

För Uniteds del är det också en halvlek som hamnar i historieböckerna då det är första gången på 30 år som laget släppt in fyra mål på en halvlek. Matchen slutade till med tennissiffrorna 6-1 i Tottenhamns favör.

– Det gör ont, det är pinsamt och vi har svikit många människor, säger Manchester Uniteds försvarare Luke Shaw efter matchen enligt BBC

– Det är pinsamt. Jag skämdes där ute på planen. Vi behöver ta oss en lång och ordentlig titt i spegeln.

Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken under hela matchen.