Foto: TT

Super League håller på att upplösas

Uppdaterad
Publicerad

Super League håller på att upplösas. Manchester City var först ut med att bekräfta att klubben drar sig ut. Alla engelska klubbar har nu meddelat att de hoppar av och så även Barcelona och Atlético Madrid.

Trovärdiga BBC och Sky Sports var först med uppgifterna om att Chelsea är på väg att dra sig ur projektet. Kort därefter började rapporterna komma om att Manchester City är på väg att ta samma beslut.

– Beslutet, om det bekräftas, är det absolut rätta och jag berömmer dem för det. Jag hoppas att de andra klubbarna följer efter, säger Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister.

Super League

Sent på tisdagskvällen gick City ut och bekräftade uppgifterna i ett uttalande.

Även Spanien kommer det uppgifter om att Barcelona och Atlético Madrid ska ha bestämt sig för att dra sig ur.

Cech försökte lugna fansen

I London var det under kvällen stora protester mot Super League-planerna när tusentals Chelseafans samlades utanför Stamford Bridge inför matchen mot Brigthon. Tidigare storspelaren Petr Cech sågs försöka lugna supportrarna.

”Ge oss tid”, hördes han bland annat ropa.

Kritiken mot tolv spanska, engelska och italienska klubbars planer på att bilda en exklusiv stängd liga har varit massiv de senaste två dagarna.

KLIPP: Chelseafansen protesterar mot Super League:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet