• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Strömstad i Strömstads kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en lagerlokal med kraftig rökutveckling till följd, Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lindelöf om kroppen och skadorna: ”Har varit i den situationen förut” Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Victor Lindelöf berättar om skadan: ”Det var ett nervproblem”

Publicerad

Han missade septembersamlingen.

Men nu är Victor Lindelöf tillbaka.

– Kroppen mår bra, säger Sveriges lagkapten.

I helgen spelade Victor Lindelöf hela andra halvlek för Manchester United vid 0-0-matchen mot Aston Villa i Premier League. Det var första gången sedan den åttonde juni som mittbacken spelade en match.

– Det är väldigt skönt att vara tillbaka och det var skönt att få 45 minuter i senaste matchen hemma i klubben. Kroppen mår bra, sedan är det upp till coach om jag spelar, säger Victor Lindelöf dagen före mötet med Slovakien i C-divisionen i Nations League.

Herrlandslaget i fotboll

En tåskada har hållit Lindelöf borta från matchtrupper hos Premier League-giganten och vid den senaste landslagssamlingen där Sverige öppnade gruppspelet i Nations League med vinster mot Azerbajdzjan och Estland.

– Det var ett nervproblem, som jag hade väldigt länge. Jag behövde ingen operation men jag behövde fixa till den lite, helt enkelt.

Sverige spelar mot Slovakien på bortaplan på fredag, gruppspelsmatchen har avspark klockan 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet