Viktor Gyökeres

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Viktor Gyökeres berätta om operationen. Foto: SVT

Viktor Gyökeres berättar om operationen: ”Jag hade problem”

Uppdaterad
Publicerad

Han blev skyttekung i Portugal med ett krånglande knä.

Nu är en opererad Viktor Gyökeres tillbaka i landslaget.

– Jag tog tag i det och nu känns det bra, säger han till SVT Sport.

Den svenske stjärnanfallaren Viktor Gyökeres är given i Blågult som nu befinner sig i Baku, Azerbajdzjan, för öppningsmatchen i gruppspelet i C-divisionen i Nations League. Men han missade landslagssamlingen i juni när Sverige förlorade träningslandskamperna mot Danmark på Parken och Serbien.

– Jag hade lite problem med mitt vänsterknä. Det var någonting jag fick i början av förra säsongen, jag hade lite problem till och från. Jag tog tag i det och nu känns det bra, säger Gyökeres som genomförde en lätt operation i somras.

Herrlandslaget i fotboll

Sportinganfallaren – som gjorde 40 mål på 48 matcher i Europa League, portugisiska ligan och cupen trots sina knäbekymmer – har inlett den här säsongen lika målinspirerande. Sju mål hittills på fyra ligamatcher för det regerande mästarlaget.

Nu vill han ta med sig den formen till Bakumötet med Azerbajdzjan som Sverige föll mot med 0-3 på bortaplan förra hösten.

– Nu är det andra förutsättningar. Det är jätteskönt att jag har fått den här starten, säger Gyökeres.

Azerbajdzjan-Sverige har avspark klockan 18.00, svensk tid, ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet