Se Hammarbys mål i Champions League-premiären mot St. Pölten. Foto: SVT

Vinst direkt på hemmaplan mot österrikiska St Pölten.

I 2–0-segern var det återigen norskorna som levererade.

– En riktigt skön start på det här CL-äventyret, säger Vilde Hasund i SVT:s sändning.

Hammarbys norskor gör det igen. När laget avancerade till Champions Leagues gruppspel var det Cathika Tandberg som avgjorde.

I den första matchen i gruppspelet startade Tandberg på bänken på grund av sjukdom. I stället klev annan norska, Vilde Hasund, fram.

27-åriga Hasund satte 1-0 i början av första halvlek kort efter att hon träffat ribban.

Precis som när hon träffade ribban var det efter framspelning av Ellen Wangerheim, duon hade en kul match.

Vilde Hasund

Hör Vilde Hasund efter segern: ”Borde vunnit med ännu mer” Foto: SVT

I en match som Hammarby dominerade hade både Wangerheim och Hasund fler lägen att utöka ledningen men St Pöltens målvakt Carina Schlüter stod i vägen.

I andra halvleken byttes Cathinka Tandberg in. I den 88:e minuten satte hon 2-0 som var spiken i kistan. Tandberg hade dessutom ytterligare lägen på tilläggstid och kunde ha gjort fler mål.

I gruppen finns också Manchester City och Barcelona, vilka möts senare i kväll.