Vinicius Junior gjorde hattrick när Real Madrid vann med 5-2 i Champions League. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vinicius glänste i Real Madrids galna vändning

Borussia Dortmund såg ut att ta revansch efter förlusten mot Real Madrid i Champions League-finalen i juni.

Men den spanska giganten vände och vann med 5–2 – efter ett hattrick från Vinicius Junior.

– Det viktigaste är att vi trodde på oss själva, säger matchhjälten efteråt.

Det började så bra för Dortmund.

I den 30:e minuten fick Donyell Malen en fin passning och en öppning i straffområdet varpå han kunde placera in 1–0 bakom Thibaut Courtois. Fyra minuter senare spelade han fram till Jamie Gittens som stötte in 2–0.

Som upplagt för en gulfärgad skräll i den spanska huvudstaden? Inte.

Mäktig vändning

För Real Madrid gjorde som Real Madrid brukar göra när det handlar om Champions League. Nämligen vinna fotbollsmatcher.

Den mäktiga vändningen inleddes i den 60:e minuten då Antonio Rüdiger – en gång i tiden ungdomsspelare i Dortmund – höll sig framme och nickade in en reducering. Kort därefter blev Vinicius Junior, som också gjorde mål i Champions League-finalen, målskytt när han satte en kvittering.

Och det slutade inte där.

”En dröm som blir verklighet”

Lucas Vázquez dundrade in 3–2 innan Vinicius sedan placerade in sitt andra och tredje för kvällen.

Publiken på Santiago Bernabéu i Madrid hyllade brassen med att skandera att han kommer vinna Ballon d'Or.

– Det är en dröm som blir verklighet när fansen ropar mitt namn. Jag vill fortsätta belöna dem med fler och fler mål, säger Vinicius Junior.

5–2 och en urstark vändning för de mesta mästarna tillika regerande mästarna Real Madrid. På lördag väntar rivalmatch mot Barcelona i den spanska ligan.