Widell Zetterström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Widell Zetterström om att ha tagit över Frank Lampards tidigare boende. Foto: Bildbyrån/SVT

Widell Zetterström har flyttat in i Frank Lampards tidigare boende

Uppdaterad
Publicerad

Han flyttade till Derby i somras.

Och nu har Jacob Widell Zetterström flyttat in i ikonen Frank Lampards tidigare boende.

– Det känns inte som om jag är kvalificerad att göra det, säger han till SVT Sport.

Hör Jacob Widell Zetterström berätta om hur det är att ha tagit över Frank Lampards boende i spelaren ovan.

Tidigare Djurgården-målvakten Jacob Widell Zetterström har fått en fin start i nya klubben Derby och i mytomspunna Championship. 26-åringen har fått fullt förtroende av tränare Paul Warne och i säsongsinledningens åtta omgångar har han hållit nollan tre gånger.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är såklart speciellt att komma till ett nytt land och helt ny klubb. Det betyder mycket att få den här starten, och jag har fått väldigt mycket hjälp runt omkring. Det har känts jättebra och det är väldigt roligt att vara där, säger Jacob Widell Zetterström till SVT Sport.

Vad är de största kontrasterna mellan allsvenskan och Championship?

– Det går väldigt snabbt, man får inte en lugn stund. Det är inte så att man hinner stå och tänka på någonting annat. Det smäller och det pumpas in bollar. Det man tänker att Championship ska vara, så är det. Det är väldigt, väldigt roligt.

Det kommer rapporter om att tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kanske inte blir kvar nästa år. Hur förvånad blev du det när du hörde om det?

– Med tanke på att man ligger i toppen av allsvenskan, man har kvalificerat sig för Europaspel, man förlorade en cupfinal på straffar – så måste jag ändå säga att det känns lite förhastat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet