Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Xavis kritik efter Barcelonas kryss mot Getafe. Foto: TT

Xavis attack efter Barcelonas stökiga premiärmatch: ”Pinsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Tre röda kort, tio gula – noll mål.

Barcelonas säsongspremiär mot Getafe bjöd på mycket, men ingen vinst. Det var en upprörd Barcatränare som mötte media efter matchen där han själv blev utvisad.

– Är det den här produkten La Liga vill sälja? Det är pinsamt, säger Xavi Hernandez.

I den första halvleken fick Barcas brasilianska stjärna Raphinha direkt rött kort efter att ha armbågat en motståndare i huvudet. I den andra halvleken fick Jaime Mata i Getafe sitt andra gula kort och matchens andra röda.

En knapp kvart senare blev Xavi utvisad efter att ha protesterat mot domaren efter ett uteblivet domslut. Till råga på allt trodde Barcelona att de fick en straff och chans att avgöra matchen under tilläggstid, men huvuddomaren påpekades av VAR att det var hands på Barcaspelaren Gavi kort innan straffen dömdes. Därmed blev det ingen straff och matchen slutade 0-0.

– Vi är upprörda för att det var orättvist. Det såg alla. Är det den här produkten La Liga vill sälja? Det är pinsamt, säger Xavi.

Hör Barcelonaikonens hela attack i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.