Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Dejan Kulusevski om sin blivande svåger. Foto: Bildbyrån/SVT

Yasin Ayaris pik till svågern Kulusevski: ”Han måste imponera på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Han är sist in i a-landslaget. Men Yasin Ayari pikar ändå sin blivande svåger och svenska landslagsstjärnan Dejan Kulusevski.

– Det är han som måste imponera på mig, säger tidigare AIK-mittfältaren.

Yasin Ayari, 20, har bytt sin uttagning till U21-landslaget mot en plats i a-landslaget efter Viktor Gyökeres och Linus Wahlqvist Egnells återbud. Dessutom har han bytt relationsstatus till förlovad med Sandra Kulusevska, syster till Dejan Kulusevski. Allt inom loppet av ett par veckor.

– Jag känner mig som en man nu, och inte längre som en pojke, säger Yasin Ayari efter andra träningen vid Sveriges landslagssamling i Malmö.

Herrlandslaget i fotboll

Och att det inte är en pojke märks när Dejan Kulusevski får frågan vad han ger sin svåger för tips när landslaget samlas. Han verkar inte värst orolig för honom.

– Till honom? Nej inget alls. Han är rolig, han är skön. Vi pratar om mycket. Det enda jag vill är att folk är glada, säger han till SVT Sport.

Detta är första gången som Ayari ingår i det riktiga a-landslaget, i fjol debuterade han för Sverige vid januariturnén. Han vill visa sig förtjänt av sin plats, men känner inte att han behöver imponera extramycket på sin blivande svåger Dejan Kulusevski.

– Det är han som måste imponera på mig. Nej, jag skojade, säger Ayari.

När Kulusevski får höra om Ayaris kommentar, skrattar han.

– Han är snurrig ibland, det är så när man är yngre, säger tre år äldre Kulusevski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet