Julia Zigiotti Olme åker med som reserv till VM.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julia Zigiotti Olme åker med som reserv till VM. Foto: Bildbyrån

Zigiotti Olme åker med som reserv till VM i Nya Zeeland

Uppdaterad
Publicerad

Julia Zigiotti Olme åker med som reserv till VM i Nya Zeeland.

Det bekräftar landslagsledningen under måndagseftermiddagen.

– Det är såklart jättekul, kommenterar 25-åringen till SVT Sport.

Under måndagseftermiddagen inleds det förberedande lägret i Göteborg för landslaget inför VM i Nya Zeeland. I samband med det bekräftade landslagsledningen att Julia Zigiotti Olme kommer att resa med truppen som reserv till mästerskapet.

– Vi bestämde att vi kunde ha med en reserv. Det är bra när det är träning och som backup på en position hon har spelat i på centralt mittfält. Hon är en av flera spelare som var väldigt nära på att åka med, säger förbundskapten Peter Gerhardsson om beslutet till SVT Sport.

”En självklarhet att tacka ja”

25-åriga Brighton-spelaren gläds över beskedet:

– Det är såklart jättekul. Det är ju här man vill vara och något man har siktat på. Nu har jag behövt ställa om igen, säger Julia Zigiotti Olme till SVT Sport.

Vid lägret i Göteborg närvarar samtliga 15 uttagna utlandsproffs. Utöver Julia Zigiotti Olme finns även Emma Holmgren, Emma Kullberg och Amanda Nildén på plats och tränar med laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.