Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic återvänder till Milan – se när Fotbollsstudion listar 10 av stjärnans mest minnesvärda mål Foto: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic får ny roll inom Milan

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången återvänder Zlatan Ibrahimovic, 42, till AC Milan.

I dag tillkännagavs han av klubbens ägare RedBird Capital Partners som ny operativ partner.

– Jag ser fram emot att bidra till deras investeringsansträngningar i deras sport-, media- och underhållningsföretag, säger Ibrahimovic till Financial Times.

I juni 2023 lade svensken fotbollsskorna på hyllan och sa farväl till Milan. Men under måndagen kom det officiella beskedet att svensken återvänder.

I en intervju med Financial Times bekräftar Ibrahimovic att han kommer att ansluta till klubben – där han blir rådgivare till till aktieägarna och ledningen i Milan. Han ska även arbeta med företagets globala investeringsstrategi.

Ibrahimovic väntas också vara involverad i det sportsliga, meddelar RedBird i ett pressmeddelande.

”Hans uppdrag kommer att inkludera spelarutveckling och högpresterande coachning, främjande av AC Milans globala varumärke och kommersiella intressen, samt att stödja speciella projekt av strategisk betydelse, inklusive klubbens nya stadion”, står det i pressmeddelandet.

– Det som utmärker en vinnare av Zlatans kaliber är inte bara hans fysiska talang utan även hans intellekt och entreprenörsanda, säger Redbirds ägare Gerry Cardinale.

Ibrahimovic är sedan tidigare delägare AEG Sweden som är delägare i Hammarby.

Den förre storspelaren representerade Milan som spelare 2010-12 och 2020-2023 – och krönte sin återkomst med att vinna ligan 2022.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ibrahimovic om anbuden från Saudiarabien – och självsäkra svaret om pensionen: ”Bättre än 95 procent” (5 oktober 2023) Foto: TV4 Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.