Zlatan öppnar för spel i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tränar just nu med Hammarbys allsvenska lag.

Nu öppnar han även dörren för att spela i laget efter att kontraktet med Milan gått ut.

– Allt är öppet, säger han till Dplay.

Medan Italien är nedstängt och Milan-spelarna tvingas träna på hemmaplan tränar Zlatan Ibrahimovic, som är delägare i Hammarby, med just allsvenska Hammarby.

Därmed har spekulationerna ökat. Ska han rent av gå till dem när kontraktet med Milan går ut?

”Allt är öppet”

I en intervju med Dplay i dag pratade han för första gången om situationen, och öppnade dörren för att bli allsvensk spelare.

– Allt är öppet. Allt är öppet så länge jag håller, sade han, men ville inte hålla med om att det bästa för laget är att han ska skriva på för klubben:

– Det tunga ansvaret ska inte hänga på mig. Men vi får se framöver. Jag tillhör Milan just nu och vem vill inte tillhöra Milan? Det är ju en av världens största klubbar. Vi får se, jag menar... Jag är 38 i dag och vet inte om jag håller så länge till. Men jag vill spela så länge jag kan.

– Jag har kontrakt med Milan och vi får se hur det avslutas där. Om det avslutas. Jag måste tillbaka. Jag måste respektera mitt kontrakt. När man är professionell ska man hålla det man har skrivit på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.