Zlatan mållös – när Milan chockförlorade

Milan chockförlorade hemma mot Spezia och missade chansen att gå upp i serieledning.

Zlatan Ibrahimovic, 40, klev dessutom av planen mållös.

Vid seger hemma på San Siro mot Spezia kunde AC Milan vid vinst gå förbi Inter i ligatabellen, förvisso med en match mer, och ta över serieledningen.

Men så blev det inte.

I stället blev det en chockförlust.

Zlatan Ibrahimovic, som spelade hela matchen, förde en ganska anonym tillvaro på planen men stack upp vid två tillfällen.

Vid ställningen 0-0 kom svensken fri efter 25 minuter, tryckte undan sin försvarare, och avslutade lågt mot målvakten Ivan Provedel. Provedel slängde ut en fot och styrde bollen till hörna.

När klockan tickade upp på 93 minuter nickade svensken i ribban, men även då räddade Speziamålvakten.

Milan kostade på sig att missa en straff, Theo Hernandez, innan Rafael Leao satte ledningsmålet.

Gästerna kvitterade i andra halvleken och därefter tryckte Milan på för ett segermål. Junior Messias hade en boll i må på stopptid, men domaren hade blåst för hemmafrispark bara hundradelarna innan. När klockan tickade upp på 96 kontrade Spezia och Emmanuel Gyasi avgjorde med matchens sista spark fram till 2-1.

Zlatan Ibrahimovic, som gjorde mål i senaste matchen mot Venezia, har inte nätat i två raka ligamatcher sedan mitten på november 2020.