Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Zlatan utbytt i Milan-seger

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic missade många chanser.

Och missade nästan hela andra halvlek mot Roma med misstänkt ljumskkänning.

Milan vann stormötet med 2–1.

56 minuter in i Serie A-toppmötet blev Zlatan Ibrahimovic utbytt, och ersattes av Rafael Leao på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden. Detta efter att svenske anfallaren redan i första halvlek tagit sig för och strechat ljumskarna.

– Det var muskelproblem. Vi befinner oss i ett avgörande skede av säsongen. Vi hoppas att det inte är allvarligt, eftersom vi behöver ha alla tillgängliga, säger Milans tränare Stefano Pioli.

Under den inledande 45:an gavs Ibrahimovic även många möjligheter att göra sitt 15:e ligamål för säsongen, men han förvaltade dem inte. Vid ett tillfälle sköt han på en mittback som vikarierade på mållinjen när målvakten var ur position, och vid ett annat hamnade han slarvigt offside i ett två mot en-läge i straffområdet.

Rebic avgjorde

Trots svenskens missade möjligheter gjorde Milan två mål. Först öppnade Franck Kessie, som fick strafförtroende med Ibrahimovic kvar på planen, målskyttet från elvameterspunkten sedan Davide Calabria fällts.

Jordan Veretout kvitterade för Roma. Men två minuter efter att Ibrahimovic bytts ut tog Ante Rebic mot bollen, vände bort försvarare och tryckte in avgörande 2–1-målet med vänstern.

Milan ligger fortfarande tvåa i Serie A, fyra poäng upp till stadsrivalen och serieledaren Inter.

Serie A

AS Roma logo

AS Roma

1 - 2

AC Milan logo

AC Milan

Stadio Olimpico, Rom
Publik: 0
Domare: Marco Guida

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.