Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Femke Bol. Foto: TT

Femke Bol fick revansch efter fallet

Uppdaterad
Publicerad

I lördags ramlade Femke Bol i tre meter före mållinjen i mixedstafetten över 4x400 meter. I kväll var Bol tillbaka i favoritgrenen 400 meter häck och fick sitt efterlängtade guld. Storfavoriten vann på 51,70.

– Det är otroligt. Men jag var lite rädd de sista 30 meterna. Jag sa till mig själv ”okej Fem, behåll trycket. Det spelar ingen roll om någon kommer. Gör din egen grej”. Jag sprang över mållinjen och sedan tänkte jag: ”det funkade”, säger Bol till De Telegraaf.

Hon var överraskad över den snabba segertiden som var nära hennes Europarekord på 51,45 från tidigare i år.

Friidrotts-VM

– Sen såg jag också en 51:a. Jag är inte riktigt där än, men det är jättebra, säger Bol.

Bols första internationella titel

När löparna svängde in på upploppet var flera löpare i kontakt med nederländskan som dock ägde den sista rakan och drog ifrån och vann med 1,10 före Shamier Little.

Det var Bols första internationella titel, Nederländernas första guld i Budapest, efter två VM-silver och ett OS-brons. Tidigare har Sydney McLaughlin-Levrone stått i vägen men hon saknas i Budapest på grund av en skada.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet