Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Femke Bol föll ihop – tre meter innan mållinjen. Foto: TV4

Bol ramlade bort guldet bara några meter från målet

Uppdaterad
Publicerad

Sifan Hassan ramlade bort en medalj på 10 000 meter. När Femke Bol var på väg att säkra guldet på 4x400 meter mixed ramlade hon med tre meter från målet. Det var några mardrömsminuter för Nederländerna.

– Jag hittade inte riktigt rytmen som jag brukar. Jag tror att jag fick kramp när jag kände någon bredvid mig och plötsligt låg jag på marken. Jag ville inte att det skulle hända, men det hände, säger Bol i den mixade zonen i Budapest.

Bol gick ut först och verkade ha loppet under kontroll även om Amerika med Alexis Holmes var tätt i rygg. När sedan Holmes närmade sig på slutet tog paniken över hos Bol som tänjde och tänjde på stegen innan hon ramlade rätt ner med ansiktet före.

400 m-häcksuveränen tappade dessutom pinnen och även om Bol kravlade sig upp och gick i mål som trea diskades Nederländerna. USA vann på världsrekordet 3.08,80 i den sällan löpta grenen.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.